Sunday, February 15, 2009

Alam FPBU kian meruncing???

Salam kengkawan....
arini aku nak menukilkan satu nukilan dihati bahawa setiap manusia ada perasaannya sendiri untuk melakukan sesuatu, malahan ada yang mahu dirinya menyepi dan ada yang suka bermati matian berada dalan satu kelompok dan ada yang suka perkenakan kawan sendiri dan ada yang bermasam muka dan ada yang suka tergelak gelak dan ada yang suka menunjuk-nunjuk keaiban orang lain padahal diri sendiri masih di alam palsu.Nah! masih ada yang bermusuh musuhan mengatakan dirinya betul, kawan sendiri dipersalahkan dan menyatakannya dengan berjauhan antara diri masing2.Kekadang aku sendiri tak sedar bahawa aku pernah membuat kekecohan terhadap kengkawan... tapi masih ramai yang tak mengerti bahawa kehidupan ini tak kan manis jika tak dicampuri dengan asam garam selagi badan masih bernyawa.
apa yang pelik adalah sesetengah daripada mereka tidak ingin memperbetulkan keadaan.. siapa yang salah dan siapa tak salah??? persoalan ini timbul dan semakin merumitkan keadaan jika semua tak ambil kisah...
aku tau semua manusia ada masalah peribadi bahkan nabi sendiri pun ada tentangan hebat dari kaum yang membencinya... jadi, sama-samalah kita mencari salah sendiri, jangan persalahkan orang lain... betulkan dahulu diri sendiri barulah dapat perbetulkan orang lain. seorang ayah yang menyuruh anaknya solat tapi diri sendiri tak solat adakah ia suatu jaminan yang hakiki di dunia dan akhirat?

1 comment:

 1. Pengen yang lebih seru ...
  Ayo kunjungi www.asianbet77.com
  Buktikan sendiri ..

  Real Play = Real Money

  - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
  - Bonus Mixparlay .
  - Bonus Tangkasnet setiap hari .
  - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
  - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
  - Cash Back up to 10 % .
  - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

  Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
  - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
  - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
  - WHATSAPP : +63 905 213 7234
  - WECHAT : asianbet_77
  - SMS CENTER : +63 905 209 8162
  - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

  Salam Admin ,
  asianbet77.com

  Download Disini

  ReplyDelete